logokrogsveen

 

 

Eiendomsmegler Krogsveen har valgt å bruke Adra BALANCER for prosjektstyring i forbindelse med månedsavslutning. Vi tok en prat med dem for å høre litt om de erfaringer de har gjort etter å ha benyttet systemet over noen månedsavslutninger.

Vi begynte implementering i november 2013 og har 6 brukere, i tillegg har intern revisjon også fått tilgang til løsningen.  Vi benyttet tidligere Excelark og permer og følte at vi hadde en god prosess rundt månedsavslutningen.

 Vår erfaring etter å brukt BALANCER, er vi at vi først og fremst har fått bedre oversikt over fremdriften. I tillegg og ikke minst er det lettere å finne ting, nå som alt er samlet på et sted. At alt er samlet fører også til at vi sparer verdifull tid i en hektisk periode av måneden. Revisor har også gitt tilbakemelding om at de føler at de har bedre oversikt og slipper å printe ut dokumenter i forkant. De får lettere oversikt og kan gå rett på aktuelle konti.

 Løsningen er meget brukervennlig og vi er selvhjulpne på det meste. Vi har en superbruker som kan sette opp nye konti og gjøre de tilpasninger vi har hatt behov for.

Vi var tidlig ute med å sette i gang med løsningen og føler at Adra har vært åpne og gode på og kommunisere utfordringer, nyheter og videreutvikling av løsningen. Det vi ønsker oss mest av videreutviklingen av løsningen er en sjekkliste over alt man gjør i en månedsavslutning.

Om Eiendomsmegler Krogsveen:

  • Etablert i Bærum i 1975 av gründer og eiendomsmegler Gunnar Krogsveen
  • Spesialist på eiendomsmegling
  • 300 ansatte
  • 44 meglerkontorer med hovedvekt på Østlandet, samt Stavanger, Bergen og Ålesund
  • 457 millioner kroner i omsetning i 2013
  • Markedsandel hovedsaklig mellom 10 og 30 prosent i våre nedslagsfelt
  • Vi formidlet 7 700 eiendommer i 2013
  • Eid av Danske Bank